Jesper Buursink is een freelancer radio (documentaire) maker. Hij maakt documentaires en reportages voor omroepen als de VPRO, KRO, VARA en NTR over uiteenlopende onderwerpen; van een notoire Amsterdamse oplichter, de zeldzame gekraagde roodstaart tot de hedendaagse kunstwereld van Benin.

Jesper heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en is afgestudeerd op de kunstenaar Yinka Shonibare, met een specialisatie in niet-westerse kunst. Al vrij snel rolde hij via de VPRO het radiovak in. Naast het radio maken is hij werkzaam geweest in uiteenlopende werelden; hij heeft voor de UNESCO in Tanzania gewerkt als consulent (maritieme archeologie), woonde en werkte in Benin als documentairemaker en heeft lang gewerkt voor de hedendaagse tentoonstellingsruimte W139 in Amsterdam.

Jesper heeft oog (en oor) voor verhalen en probeert deze op zijn eigen manier te vangen. Momenteel werkt hij aan verschillende radio- en filmdocumentaire projecten. Zijn interesse voor verhaal en beeld komt ook tot uiting in zijn tekeningen. Hij tekent de wereld na van voornamelijk journalistieke foto’s maar creëert een nieuw verhaal door ze los te weken van hun context.

Jesper Buursink

Jesper Buursink (NL, 1981)

jesperbuursink.nl

Jesper Buursink door Bill Tanaka Rebel | tekening Rudeboy | tekening Hans | tekening voor cultmagazine 'Woof'

© 2023 Open Ateliers Zuidoost
Alle rechten voorbehouden