Echtstein


Kruitberg

Ateliers

Open Ateliers Zuidoost maakt zich sinds jaar en dag sterk voor betaalbare werkruimtes voor makers uit het culturele veld. Na jaren van tijdelijke ateliers in sloop- en renovatieflats als Klieverink, Kouwenoord, Koningshoef, Groeneveen en Kruitberg heeft OAZO sinds 2005 ruim tweeƫntwintighonderd vierkante meter aan vaste atelierruimtes in Zuidoost beschikbaar gemaakt voor kunstenaars in de plinten van de galerijflats Echtenstein en Kruitberg. Deze verankering biedt zestig makers de kans om hun artistieke praktijk te ontwikkelen. OAZO is daarmee generator van een hoge concentratie van creatieve activiteit en bedrijvigheid in de E- en de K-buurt en spant zich in om alles uit deze bestaande structuren te halen en houdt tegelijkertijd oren en ogen open voor toekomstmogelijkheden. De ateliers zijn gerealiseerd in samenwerking met Woningstichting Rochdale en het Stadsdeel Zuidoost met subsidie van de Gemeente Amsterdam, Bureau Broedplaatsen Amsterdam en de Europese Unie.


Echtenstein

Echtenstein is gelegen aan de Daalwijkdreef en telt vierentwintig ateliers met een totale oppervlakte van zeshonderzestig vierkante meter. De ateliers zijn gevestigd op de begane grond en eerste verdieping van de flat en variƫren in grootte van 19 tot 42 vierkante meter.


Kruitberg

Kruitberg is gelegen aan het Kraaiennest metrostation en telt zesendertig ateliers met een totale oppervlakte van zestienhonderd vierkante meter. De ateliers zijn gevestigd op de begane grond en eerste verdieping van de flat en variƫren in grootte van 21 tot 62 vierkante meter.


Beschikbaarheid en selectie

Aanmelden voor een studio doe je door een korte motivatie te sturen aan info@oazo.nl. Hierin ontvangen we graag meer uitleg over je huidige praktijk (en dat van een eventuele studio partner) en jouw redenen om te willen werken in een atelier van de Open Ateliers Zuidoost. Tevens ontvangen we graag je portfolio en CV. Afhankelijk van het aantal kandidaten zal er een, of meerdere bezichtigingen, worden gepland met geschikte kandidaten en indien nodig een selectie gemaakt worden. Hierbij maken we een expliciete keuze voor kunstenaars met een actieve werkhouding, makers die streven naar dagelijkse presentie en productie en die een intensieve focus hebben op hun artistieke praktijk.
Geschikte kandidaten die niet direct kunnen worden geplaatst, worden uitgenodigd om op de wachtlijst te blijven staan en een nieuwe oproep te ontvangen bij toekomstig aanbod bij OAZO.

© 2024 Open Ateliers Zuidoost
Alle rechten voorbehouden