Dherl Deekman verhuisde op zijn zesde van Paramaribo naar de Javastraat in Amsterdam. Al op zijn dertiende werd hij geïnfecteerd met het hiphopvirus. In de ban van Amerikaanse muziek startte hij met twee vrienden zijn eerste rapcrew Scorpio. Tot zijn achttiende ging hij alle muziekwedstrijden af en trad hij overal op. Naderhand ging hij zich meer concentreren op het spelen van de toetsen en het ontwikkelen van zijn zangstem. Toen hij in 2003 pedagogiek ging studeren, ging hij op zijn gevoel af, hij wist nog niet precies waarom. “Hoe ouder ik word, hoe logischer het voelt dat ik pedagoog werd.”

Dherl is oprichter van Toekomst Muziek; een beweging die jongeren via de muzikale weg hogerop laat komen, binnen de muziek, of iets anders. Verder profileert hij zich als producer/singer/songwriter in zijn band Minstrel die op het punt staat om hun derde album Tree of Love te lanceren.

Dherl Deekman

Dherl Deekman (SR, 1972)

minstrelproductions.nl/

Dherl Deekman, Suburban Knights, foto© Hervé Hubert | 2011 Minstrel op Fatform | 2012 What’s a man without a dream, albumcover Dherl Deekman - Foto 4

© 2021 Open Ateliers Zuidoost
Alle rechten voorbehouden