OVER ONS

Open Ateliers Zuidoost (OAZO) is een vrijplaats voor jong en oud talent. Met maar liefst tweeduizend vierkante meter werkruimte biedt OAZO zestig kunstenaars de kans om meters te maken in hun praktijk. OAZO biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor uitproberen, creŽren en professionaliseren. OAZO is flexibel en dynamisch in haar blik op disciplines en de makers die bij OAZO zijn aangesloten zijn dan ook niet onder een noemer te vangen.

Sinds 1993 timmert OAZO aan de weg. Op initiatief van een groep Bijlmermakers is OAZO ontstaan met een eerste Open Atelier Route langs privť ateliers in de buurt. Op zoek naar interactie, productieruimten en presentatieplekken zwierven deze makers ten tijde van de stedelijke vernieuwing als nomaden van sloopflat naar sloopflat. Sinds 2005 hebben deze pioniers een vast onderkomen gevonden in de plinten van de honingraatflats Kruitberg en Echtenstein. Dit heeft levendigheid gebracht in leegstaande en gerenoveerde gebouwen en ook nieuwe kunstenaars aangetrokken zowel binnen als buiten de eigen muren.

OAZO legt zich er op toe om bruisende werk- en groeiplekken te creŽren voor actieve kunstenaars en draagt met deze motor van dagelijkse presentie en productie bij aan een dynamisch en innovatief cultureel veld in Amsterdam Zuidoost. De speerpunten van OAZO zijn: levendige werk- en groeiplaatsen behouden en creŽren, veelvormige artistieke praktijken laten floreren en grensverleggend verbinden.


Team

Ben Minnema

Zakelijk Leider
Email

Cary Speksnijder

Projectmanager Galerie Kruitberg
EmailBestuur

Stephany Biezen

Voorzitter

Priscilla Macintosh

Secretaris

Ron van Rossum

Penningmeester
© 2021 Open Ateliers Zuidoost
Alle rechten voorbehouden