Mama Aisa door Chaim Oren, 1986

Artist in Residence

Open Art Route

PROJECTEN

OAZO stimuleert (inter)actie binnen de groep kunstenaars, maar werkt tegelijkertijd graag samen – voor én achter de schermen – met andere makers, programmeurs en producenten. OAZO wil in Amsterdam (Zuidoost) krachten bundelen en tegelijkertijd ruimte geven aan artistieke uitersten. Initiatie van en deelname aan activiteiten in huis of op locatie is voor OAZO dan ook van groot belang. Op dit moment werken we samen met zeer uiteenlopende partners aan een scala aan projecten. De belangrijkste projecten zijn hierbij de Open Art Route Zuidoost (OAR) en OAZO Artist In Residence.

Artist in Residence

OAZO Artist in Residence (AIR) geeft het kunstenaarsnetwerk van OAZO impulsen van over de hele globe vanuit een breed scala aan culturen en disciplines wat resulteert in tijdelijke energie en duurzame relaties. Na evaluatie van de eerste twee succesvolle jaren van de AIR wil OAZO de AIR nu verder integreren binnen de groep kunstenaars. OAZO_AIR is een flexibel platform waar kunstobjecten, performances, culturen, genres, en meningen vrijelijk kunnen circuleren en tot bloei komen en beoogt daarmee een belangrijke impuls te geven aan artistieke mobiliteit, internationalisering en vernieuwing van de kunstpraktijken van bij OAZO aangesloten kunstenaars en het culturele landschap in Amsterdam (Zuidoost).

Open Art Route Zuidoost

De Open Art Route Zuidoost (OARZO) vloeit voort uit de Open Atelier Route die al sinds 1993 jaarlijks plaatsvindt. Dit is een jaarlijks evenement waarbij kunstenaars de deuren van hun ateliers wagenwijd openzetten voor publiek en is dus een ultieme gelegenheid voor ‘Bijlmermakers’ om zichzelf en hun werk te profileren terwijl het publiek een uniek kijkje achter de schermen krijgt. Vanwege het groeiend aantal kunstenaars, broedplaatsen en culturele instellingen nam OAZO in 2012 het initiatief om van deze route een Zuidoost brede samenwerking te maken op het gebied van kunst in de ruimste zin des woords. Deze samenwerking maakt de artistieke rijkdom van het stadsdeel jaarlijks zichtbaar en draagt bij aan de programmatische versterking van de culturele sector in Amsterdam Zuidoost.

© 2024 Open Ateliers Zuidoost
Alle rechten voorbehouden